Wat zou je graag willen? II

Ieder mens heeft een andere wens. En dat betekent dat in de uitwerking van je foto tijd zal worden besteed om aan die wens kunnen voldoen. Een jongedame wil graag als een glamourgirl met een huid zo glad als een fotomodel. Mannen maakt het vaak niet zo uit of de huid helemaal mooi wordt gemaakt of verzacht. Als het maar een stoere, leuke of gelijkende foto is. Bij kinderen is de huid nog zo gaaf en zonder rimpels dat huidretouche zelden nodig is. Voor vrouwen geldt mijns inziens dat sommigen een mooie glamourretouche willen hebben en sommige weer helemaal niet.
Basis is natuurlijk dat men een mooie foto wil. Met een goede (studio)verlichting is een heldere foto met een mooie huid al snel geboren. Meer dan 90 procent van de foto’s op de website is zonder basisvisagie gemaakt maar wel met een basisretouche uitgewerkt. Een glamour-, model- of fashionuitwerking kost meer tijd. Behalve een goede belichting in de studio is bij de uitwerking van een foto van een persoon dus een basisretouche nodig, en soms is er de wens voor een uitwerking als een glamour-, foto of fashionmodel, die veel meer tijd vergt. Samenvattend: elke foto moet worden bewerkt maar niet elke foto evenveel.
Omdat de ene foto veel bewerkingstijd nodig heeft en de andere veel minder, is het heel belangrijk dat bij een prijsaanvraag van foto’s wordt aangegeven wat gewenst is als eindresultaat. Een voorbeeldfoto meesturen is een mogelijkheid.
Om een idee te krijgen van de mogelijkheden kun je de drie bewerkingen hierboven bekijken: een basisretouche, een glamourretouche, en een bewerking die vaak voor fashionfoto’s wordt gebruikt.
Heb je nog een vraag, neem dan even contact op.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Fashion, Portretten met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>