Gebruik, naamsvermelding en verkleining van foto’s

Als fotograaf vind ik het leuk en van belang dat mijn foto’s door jou worden gezien. Als een foto je bevalt en je wilt hem downloaden voor eigen gebruik op een privé website of Facebook, dan kan ik dat waarderen. Doe het echter wel met vermelding van de naam van de fotograaf. Dit is trouwens wettelijk verplicht.

Tot mijn schrik zie ik op verschillende websites en facebookpagina’s dat mijn foto’s zijn verkleind of, nog erger, in een kleinere uitsnede van de oorspronkelijke foto worden getoond. Niet alleen is de naamsvermelding nu nog nauwelijks leesbaar, de verkleining heeft ook het contrast, de kleuren en de scherpte ernstig aangetast. Als je foto’s wilt verkleinen behoud je de kwaliteit alleen door van het origineel een kleiner formaat te maken.

Als je een foto op je persoonlijke website of op je social-media, zoals Facebook, wilt gebruiken is dat prima als je hem maar in de huidige staat gebruikt, niet groter, niet kleiner. Wil je een kleiner formaat, laat me dit dan weten, dan lever ik het graag. Als je de naamsvermelding niet op de witte rand om de foto wil hebben, snijd/crop de foto dan bij, in de meeste gevallen, tot 600 bij 900 pixels, in ieder geval zodanig dat alleen de witte rand wordt verwijderd. De naamsvermelding kan dan ergens anders op de pagina worden geplaatst.

Wil je een foto gebruiken voor een flyer of ander gedrukt promotiemateriaal neem dan even contact op.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>